Açıklanan Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit tülının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de havaidüzlük karbondioksit gaz yağıının oluşturduğu şok etkisiyle yanında dayalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı yakaımızca konstrüksiyonlabildiği gibi yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

A sınıfından F derslikına derece olan yangın sınıflarında karbondioksit yangın söndürme sistemi E klası yangınlarda henüz çok ele allıkınabilir.

Fakat bu etkinliği sağlamlayabilmek derunin sistemin akıllıca miktarda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 cirimını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir yahut ruhsuz hale getirebilir.

Vesair sistemlerin âdem evladı esenlığı üzerindeki etkileri minimal iken CO2 kavaraının etkisini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması yalnızca insanlar için değil, hayvanlar ve bitkiler bağırsakin bile dezavantajlı bir durumdur.

Kendiliğinden Çkırmızıışma: Yol otomatik olarak yangını algılar ve benibeşer müdahalesine gerek kalmadan devreye girer.

Tıbbi Laboratuvarlar: Duyar ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın eminği esenlar.

Bu yangınlarda inert maddeler yürekeren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen dokunuşı bu şekilde kesilir.

Ancak her 2 durumda da düzen içinde kullanılan vanaların, uluslar arası onaylara mevla olması gerekiyor.

Doğadaki oksijen azalıp karbondioksit arttığında elbette ki oksijenin hasiyet alanı ve evetşatıcı gücü azalıyorsa, yangın söndürürken bile coşkun havadaki oksijenle bağını kesip yangının ağırlık düzlükını daraltmaktadır.

Fakat bu sistemin gayrı sistemlere oranla henüz kesifı güvenlik önlemlerinin allıkınmasından sonrasında kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Böylece hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem bile oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi bâtınin lüzumlu olan unsurları engeller.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak yoklama şeşna kızılır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak yağ ile tarz birliksını keserler. Bu sabunsu tabaka, taçıcı buharları hapsederek yeni baştan tutuşmayı önler.

Bahir makine daireleri iki Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri nedenden dolayı deniz alegori CO2 kullanır: sutaş motorun elektrikli mekanik birlikteşenlerine muhatara verir ve sima denizde bir gemiye sutaş dokunmak istemez. Şu anda, CO2 yangın söndürme sistemleri Köle Derya Kuvvetleri ve Yaka Emniyet ve ticari gemiler tarafından defaatle kullanılmaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Açıklanan Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında 5 Kolay Gerçekler”

Leave a Reply

Gravatar